Честваха 90-годишнина на Кина Хаджиева, виден общественик на Варна

 

Симеон Кулиш

kina 1 281115На 26 ноември Отечествен съюз-Варна, заедно с подкрепата и любезното домакинство на Асоциация „Да съхраним жената” с председател Йорданка Ненчева, отбелязаха 90- годишнината на Кина Хаджиева. Тя е един от видните общественици на морския ни град, учител, учредител на Движението на българските жени в град Варна и бивш секретар на Окръжния комитет на ОФ-Варна.

Поздравителен адрес от името на Националния съвет на ОС и лично от председателя Симеон Симеонов бе прочетено от Нешо Нешев – областен председател на ОС-Варна. Другарката Хаджиева бе удостоена и с Грамота по случай „70 години ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ-СЪЮЗ” и за особени заслуги и личен принос към организацията и обществото.

Празненството бе и повод членове и дългогодишни деятели на ОФ/ОС да си припомнят дейността и значението на организацията както преди, така и след 1989 г. Тези и други годишнини и паметни дати са възможност все повече млади хора да се запознаят с Отечествения съюз и обществената значимост на организацията през всичките тези години.

kina 2 281115

 

kina 3 281115

 

kina 4 281115

 

kina 5 281115