Във Варна Отечественият съюз застава зад кандидатите на БСП

Валентина Бочева

osvarna1Председателят на Отечествения съюз Симеон Симеонов предприе предизборна обиколка из страната за поддръжка на кандидатите за кметове и общински съветници, издигнати или подкрепени от Съюза в духа на решението на последното Общо събрание.

На 13 октомври се състоя голям предизборен форум в салона на областния съвет на БСП във Варна с участието на депутата Красимир Янков. Областният координатор на Отечествения съюз Нешо Нешев представи кандидати за районни кметове и общински съветниции от листата на БСП или независими кандидати. След бурни дебати, в които пролича болката от липсата на единство на левите сили (няколко листи за съветници) и наличие на тежки вътрешнопартийни конфликти в общинската организация на БСП, дейците на Отечествения съюз застанаха единно зад кандидатите за съветници и кметове на БСП или независими кандидати за кмет на Варна и районите, подкрепени от БСП. Нашата мажоритарна преференциална кандидатура за общински съветник е Януари Вичев с номер 31 в листата.  

В своето слово Симеон Симеонов посочи, че залогът на изборите във Варна е смяната модела на управление, характеризиращ се с тежка корупционна симбиоза между централната и местната власт на ГЕРБ, а всичко това спъва развитието и ощетява морската столица. В името на доброто представяне на изборите, посочи той, трябва да се приглушат личните страсти вътре в левицата, да се ограничи разпиляването на гласове и се застане мощно зад кандидатурите на БСП – партията,която единствено може да спре десницата.

Срещата завърши с приповдигнато настроение, много пожелания за успех на кандидатите и бързо изчерпване на приготвените агитационни материали.

osvarna2