ПАОК не ползва правилно Димитър Бербатов.

Ofmedia.bg

berbatov 050115До такъв извод се стига в анализа на гръцкото издание "Спорт 24", което прави равносметка на представянето на българина до момента. 

Но с важното уточнение - поне от маркетингова гледна точка "черно-белите" са се справили страхотно с привличането му. И финансовата инвестиция в него вече е оправдана и "избита". 

"Общо 730 минути в 14 мача и само 3 гола. Това е равносметката от престоя на световна звезда като Димитър Бербатов в ПАОК. За привличането на българина босът Иван Савидис бръкна дълбоко в джобовете си и направи инвестиция от 2 млн. евро за заплати, като в тази сума се включват и евентуалните бонуси."

"Както самият той каза, това беше подарък за 90-годишнината на клуба. Но засега ПАОК печели само в маркетингов план от Бербатов. Само за няколко дни беше реализирана специална продуктова линия с неговото име и приходите от нея са умопомрачителни, дори и от България."

"Но в спортен план нещата не стоят така. Шефовете на отбора са имали специална среща с наставника Игор Тудор и са му обявили в прав текст да използва правилно тази световна звезда и да извади максимума от качествата му, а не да ги пренебрегва."

"Затова се очаква Тудор да залага повече на звездата си, който също иска да се докаже пред тези, които се съмняваха в него. И първият шанс за това ще е още в сряда в мача за Купата на Гърция", пише в анализа на изданието.