ОТЕЧЕСТВЕНИЯТ СЪЮЗ ЩЕ УЧАСТВА В ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ

 

На свое заседание Националният съвет даде  съгласие Отечественият съюз да участва в  изборите за 45-то  Народно събрание чрез включването на негови представители по предложения на областните координатори в листите на коалиция „БСП за България“ от гражданската квота. Възложи  на председателя на ОС Симеон Симеонов да сключи надлежно Споразумение за взаимодействие и сътрудничество с БСП и коалиция за времето на действието на 45-то Народно събрание и евентуалното управление на страната с участието на БСП, в което да се предвиди привличането на представители и експерти на съюза в органите на държавното управление на централно и регионално ниво , постоянните комисии на парламента и други държавни институции. Областните и общинските структури и дейци на ОС в страната получиха задачата  да се включат активно в работата на щабовете на коалиция „БСП за България“ и да осигурят преференциално гласове за кандидатите на съюза.

Общото събрание (конгресът) на ОС от октомври м.г., каза Симеон Симеонов, постави отговорни задачи и високи цели пред ръководството и дейците ни. Формулирана бе ясно насоката за внасяне от съюза на съществен принос за консолидация на лявоцентристките и патриотични сили и разгръщане на мощно движение сред гражданите, структурите на гражданското общество и опозиционните политически партии за постигане на широки граждански и партийни коалиции в името на отстраняването на Бойко Борисов, ГЕРБ и присъдружните му сателити от властта и смяна на

модела на функциониране и управление на държавата.  Поели сме отговорността, заяви председателят, за възстановяване на парламентарното  присъствие на Отечествения съюз. Избрахме възможно най-добрата и успешна формула, допълни той.